برگزاری همایش علمی دانشجویی سوء مصرف مواد مخدر وداروهای اعتیادآور در دانشگاه آزاداسلامی اراک

به نقل ازاداره کل روابط عمومی واطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، دومین همایش علمی دانشجویی "سوء مصرف مواد مخدر وداروهای اعتیادآور" به همت  دانشجویان ومعاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاداسلامی اراک  با حضورسرهنگ کیومرث عزیزی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ، دکتر علیرضا نظام آبادی دبیر و رئیس دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی ، جمعی از اعضای هیأت رییسه واحد ودانشجویان درتالارفردوسی دانشگاه آزاد اسلامی اراک برگزارشد.

در ابتدای مراسم دکتر علیرضا نظام آبادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک ضمن خیرمقدم و قدردانی از مسولین ودانشجویان برگزار کننده دومین همایش علمی سوءمصرف مواد مخدر وداروهای  اعتیاد آور ،بر نقش نیروی انسانی متخصص درپیشرفت جوامع بشری تأکید کرد و افزود:«اگرمبحث جوامع بشری را با یک نگاه آگاهانه ویک تحلیل عالمانه به بحث وبررسی بگذاریم به راحتی متوجه می شویم که نیروی انسانی متخصص عامل اصلی موفقیت جوامع بشری است.»

رییس واحد اراک  با بیان اینکه  نیروی انسانی متخصص وآموزش دیده است که کشورها رابه دسته بندی مختلف شامل؛ کشورهای پیشرفته، درحال پیشرفت وعقب افتاده تقسیم بندی می کند، افزود: «نیروی انسانی آموزش دیده ومتخصص در دانشگاه ها ومراکزآموزشی براین باور هستند که می توانند عامل تغییروتحول علمی درجوامع باشند.»

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران یک کشور باعظمت ،تاثیرگذار، و با تمدن درمنطقه وجهان است ،گفت:« دشمنان انقلاب اسلامی بعداز اینکه درجنگ تحمیلی هشت ساله نتیجه ای نگرفتند درحال حاضر به دنبال توطئه هایی  برای ممانعت از رشد علمی و جلوگیری ازپیشرفت ایران اسلامی هستند .»

دبیر هیأت امنای استان مرکزی با بیان رهنمود های مدبرانه مقام معظم رهبری درزمینه جنگ نرم وشبیخون فرهنگی افزود: «دشمنان انقلاب اسلامی با روش هایی مانند ایجاد مشغله های فکری، ترویج بی بندوباری واعتیادسعی دارند مانع پیشرفت علمی جوانان وتضعیف انقلاب اسلامی شوند.»

وی با بیان اینکه امروزه اغلب خانواده ها درگیرمشکلات ومعضلات اجتماعی هستند،اظهارکرد:یکی از وظایف دانشگاه ها درسطح جوامع، آموزش نیروی انسانی متخصص واز طرفی  ارایه راه حل های علمی همراه با تدبیر و عقلانیت برای رفع این معضلات ومشکلات اجتماعی است .

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک اضافه کرد:دانشجویان ودانشگاهیان بایددرقالب این همایش ها مشکلات اجتماعی رارصد وآسیب ها را شناسی کنند وبرای آن نقشه راه تعیین کنند و راه برون رفت جامعه از این مشکلات را پیداکنند.

رییس دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی هم اینک با خردورزی توام با اخلاق مسئولین این دانشگاه بویژه دکتر میرزاده وتمام مسئولین وخدمتگزاران دانشگاه نگاه ویژه ای به کیفی بخشی پژوهش دردانشگاه آزاداسلامی دارد،گفت:«دانشگاه آزاداسلامی با افزایش بودجه های پژوهشی وابلاغ بخشنامه های جانبی از برگزاری همایش های دانشجومحور با نظارت استادان وکارشناسان مربوطه و طبق مقررات دانشگاه جهت رفع وکاهش معضلات ومشکلات اجتماعی در جامعه حمایت میکند.»

وی با بیان اینکه برگزاری این  همایش ها توسط دانشجویان می تواندتأثیرگذاری بیشتری دربین جوانان داشته باشد افزود: «اگردانشگاهیان، نخبگان فرهنگی ومسئولین کشور برای رفع مشکل ومعضل اعتیاد اقدام نکنند این بیماری ،جامعه بویژه جوانان ایران اسلامی راتحت شعاع خود قرارخواهدداد.»

دکتر نظام آبادی درپایان سخنان خود با بیان اینکه دانشگاه ها به عنوان موتور فکری و عاملی که می تواند برای این معضلات و مشکلات راه حل مناسب وعلمی ارائه دهد ،اظهارکرد:« امیدواریم با همفکری و همراهی مسئولین ونخبگان فکری کشور از این فرصت به بهترین نحو ممکن استفاده شود و با برداشتن گام های اساسی بیش از گذشته باعث حفظ وتحکیم خانواده و همچنین عزت وبزرگی انقلاب اسلامی شویم.»

شادی مقدم دبیرعلمی همایش هم اعتیاد وسوء مصرف مواد مخدر را یک مشکل جهانی عنوان کردوگفت:«اعتیاد یک معضل بهداشتی ، درمانی واجتماعی جوامع مختلف محسوب می شودوکمتر کشوری رادردنیا می توان یافت که از این آسیب اجتماعی در امان باشد.»

دبیرعلمی همایش با بیان اینکه بحران اعتیادمانند بحران هایی شامل تخریب محیط زیست، فقر، قحطی ،جنگ وخونریزی وبیماری های نوظهور سلامت جوامع بشری راتهدید می کند ،افزود:اعتیاد بر تمام ارکان جامعه تاثیرمنفی میگذارد وبیش از همه آینده نسل جوان را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی با بیان اینکه مواد مخدر وروانگردان ها به صورت یک زلزله خاموش محیط های آموزشی مانند مدارس ودانشگاه ها راهدف قرار می دهدتصریح کرد:ترویج باورهای غلطی مانندرهایی از استرس واضطراب، کاهش خستگی، افزایش تمرکز وقدرت یادگیری وپردازش اطلاعات درحقیقت به دنبال جذب مشتری جدید است.

دبیرعلمی همایش اضافه کرد:سیستم خلاق ، پویا و هوشمند سوداگران موادمخدر وروان گردان ها با ارائه روش های نوین با بیش از هزار نوع ماده شیمیایی به دنبال تباهی نسل جوان هستند.

مقدم با اشاره به  بررسی نتایج تحقیقات درزمینه مصرف مواد مخدر درمیان دانشجویان دانشگاه ها در دو دهه گفت:در سال های اخیربیشترین مواد مصرفی دربین دانشجویان دانشگاه های ایران بعد از سیگار وقلیان حشیش،آمفتامین ها ، متامفتامین، اکستازی وداروهایی مانندترامادول وریتالین بوده است.

در این همایش مقالاتی درزمینه های بررسی عوامل خطر وزمینه ساز اعتیاد،سوء مصرف الکل ،اعتیاد و بیماری های روانی،مقایسه اثرات ریتالین وجینکوبرسلامتی،حشیش،گل،ماری جوانا،جایگاه خانواده ،دوستان وهمسالان دانشجو در گرایش به سوءمصرف مواد و داروهای روان گردان،سوء مصرف ترامادول،اعتیاد وبیماری های منتقله از راه جنسی ،آمفتامین ومراقبت های درمانی درمعتادین به موادوحمایت های روانی – اجتماعی بعد از آن ارائه شد ودر پایان این مراسم ازارائه کنندگان مقالات برتر با اهداء جوایزی تجلیل شد.

چهارشنبه 8 ارديبهشت 1395  9:14

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 24 آذر 1396  3:30:43